Informatie
1. 
Wanneer mag mijn kind de eerste loopschoenen aan?
2. 
Hoe weet ik dat de schoenen te klein zijn?
3. 
Waarom ga ik naar Fidgety Fit?
4. 
Zijn sportschoenen en gympen slecht voor de voeten van mijn kind?
5. 
Wat kost en wat maakt de prijs van een kinderschoen?
6. 
Waar moet ik rekening mee houden als ik kinderschoenen ga kopen?
7. 
Wat zijn goede kinderschoenen?
8. 
Mijn kind heeft zweetvoeten wat kan ik er aan doen?
9. 
Hoe onderhoud ik de schoenen van mijn kind?
10. 
Heeft mijn kind een voetafwijking?
11. 
Wat als ik niet tevreden ben over de schoenen van mijn kind?

1.  Wanneer mag mijn kind de eerste loopschoenen aan?
 

Zodra u met uw kind buiten wil gaan stappen dan is het tijd om schoenen met flexibele zolen te gaan kopen. Deze schoenen beschermen de voeten van uw kind tegen scherpe voorwerpen die op straat kunnen liggen.

Wij adviseren om uw kind binnen in huis zoveel mogelijk op blote voeten te laten lopen. Dit bevordert de spierontwikkeling van uw kind.

terug naar boven Terug naar vragenlijst
2.  Hoe weet ik dat de schoenen te klein zijn?
 

U kunt op meerdere manieren zelf testen of de schoenen van uw kind te klein zijn.

  Voel of het binnenzooltje los ligt en uit de schoen kan worden gehaald.Leg de zool op de grond en zet de voet erop en dan ziet u direct hoeveel ruimte er nog bij de tenen over is.

  Kan de binnenzool er niet uit, zet dan de voet van uw kind bovenop de schoen en druk de hiel zo goed mogelijk naar achteren (hierbij drukt u eveneens de veter of klittenbandsluiting naar beneden). Kijk of de tenen niet over de voorkant uitsteken.

  Druk met uw duim in een glijbeweging vanaf de wreef naar beneden naar de langste teen en kijk of u de neus van de schoen nog volledig in kunt drukken zonder dat daar een teen zit.

  Zodra u merkt dat de nagels van de tenen omkrullen of de teenkootjes rood zijn dan raken de tenen de voorkanten van de schoenen.

Nog enkele tips: 

Veel struikelen kan een teken zijn dat de schoenen te klein zijn. Zodra de schoenen moeilijker aan gaan (het duwen van de voet in de schoen) is ook vaak een teken van te kleine schoenen. Zodra de schoenen in verhouding lijken te zijn met het lichaam zijn de schoenen te klein. Mocht u nog steeds twijfelen kom dan gerust langs om de voeten door ons te laten meten.

terug naar boven Terug naar vragenlijst
3.  Waarom ga ik naar Fidgety Fit?
 

Wij zijn een familiebedrijf en hebben enorm veel plezier in ons werk. In 1995 zijn we gestart vanuit het medisch oogpunt dat het belangrijk is dat een kind op goede schoenen loopt. Inmiddels zijn we de grootste aanbieder van kinderschoenen in Zoetermeer. 

Bij ons staat service hoog in het vaandel.
Onze winkel is ingericht op kinderen en dat is prettig bij het kopen van schoenen voor uw kind.
Wij hebben ons personeel opgeleid zodat zij u goed kan adviseren. Het advies is gratis en uit zich in:

 1 Welke schoenen het beste passen bij de voeten van uw kind. Denk hierbij aan lengte, breedte en wijdte van de voet. Maar ook aan de wreef en de hielvorm.

 2 Hoe lang uw kind met de schoenen kan doen voordat het er weer uit is gegroeid. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een toetsmoment bepalen wanneer de verwachting is dat de schoenen te klein aan het worden zijn.

 3 Welke schoenen de beste kenmerken hebben die van belang zijn bij het karakter van uw kind. Hierbij is het prettig dat u ons informeert over uw wensen ten aanzien van schoenen voor uw kind. Is uw kind bijvoorbeeld een voetballer, een zandbakliefhebber of een klauteraar etc.

terug naar boven Terug naar vragenlijst
4.  Zijn sportschoenen en gympen slecht voor de voeten van mijn kind?
 

Sportschoenen en gympen hebben een ander doel dan algemeen dagelijkse schoenen. Zoals de benaming al zegt zijn sportschoenen bedoeld om mee te sporten en gympen om mee te gymmen. Deze schoenen hebben andere materialen, een andere hielhardheid, een andere stevigheid en een andere afwikkeling. Mocht een kind deze schoenen gebruiken als algemeen dagelijkse schoenen dan kunt u ervan uit gaan dat de voeten niet de nodige ondersteuning en vochtregulatie krijgen.

Deze schoenen zijn dus niet slecht zolang ze voor het juiste doel worden gebruikt.

terug naar boven Terug naar vragenlijst
5.  Wat kost en wat maakt de prijs van een kinderschoen?
  Kinderschoenen zijn in verhouding met schoenen voor volwassenen iets prijziger. Dit heeft over het algemeen te maken met massaproductie. Kinderschoenen, en zeker die schoenen die in verschillende breedtematen gaan, worden op bestelling gemaakt. Er moet een minimale afname zijn anders wordt de schoen niet eens in productie genomen. Daarnaast hebben kinderschoenen vaak meer hand- en productiewerk omdat er verschillende kleuren en leerstukken in verwerkt worden om de schoen een aantrekkelijker uiterlijk te geven.
Een basic model kinderschoen, waarbij de binnenkant en de buitenkant van de schoen van echt leer zijn, kent een gemiddelde prijs vanaf € 50,-. Alles wat veel goedkoper is, zal over het algemeen van namaakleer en andere synthetische materialen zijn gemaakt.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
6.  Waar moet ik rekening mee houden als ik kinderschoenen ga kopen?
  Twee keer per jaar krijgt een schoenenwinkel een collectie aangeleverd. Één in het voorjaar (zomercollectie) en één in het najaar  (wintercollectie). Dit betekent dat wanneer U als klant een ruime keus wilt hebben U tijdig schoenen dient te gaan kopen. Voor de voorjaar/zomercollectie zult u in de maanden maart en april voldoende keus hebben. Voor de najaar/wintercollectie heeft u voldoende keus in de maanden augustus en september. Houd u er wel rekening mee dat het druk is in de winkel. Wij hebben een nummerapparaat aangeschaft om iedereen op volgorde van binnenkomst aan de beurt te laten komen.

Mocht u een kind jonger dan 4 hebben kom dan zoveel mogelijk onder schooltijden langs.

Vanuit hygiënisch oogpunt passen we schoenen met sokken, ook de sandalen. Dit om te voorkomen dat mogelijke wratten, besmettelijke huidaandoeningen en bacteriën overgaan op een ander. Neem dus altijd een paar passokken mee.

U kunt bij ons via pin of contant betalen. Natuurlijk gaat onze voorkeur uit naar pintransacties.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
7.  Wat zijn goede kinderschoenen?
  Wat voor het ene kind een goede schoen is, is niet per definitie voor het andere kind een goede schoen. Een goed paar schoenen voor uw kind is maatwerk, vandaar dat internetverkoop van kinderschoenen niet voldoet. De schoenen moeten namelijk qua lengte, breedte, wijdte, hoogte, materialen en hielslot goed aansluiten bij de voeten van uw kind. Hiervoor is het hebben van kennis van de voeten en van de schoenen van groot belang. Ons personeel heeft deze kennis opgedaan en kan u goed adviseren bij het zoeken naar een goed paar schoenen voor uw kind.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
8.  Mijn kind heeft zweetvoeten wat kan ik er aan doen?
 

Iedere voet heeft zweetklieren die bij inspanning en warmte vocht gaan afgeven om de voeten koel te houden. Bij de een is deze afgifte meer dan bij de ander. Zodra dit vocht niet kan uitwasemen blijft de voet vochtig waardoor de zuurtegraad van de vochtafgifte zuurder gaat worden. Dit is een oase voor bacteriën en schimmels. Natuurlijke materialen zoals leer werken hetzelfde als onze huid en wasemen goed uit.
 

Om zweetvoeten te voorkomen kunt u het volgende doen:                                            

 1 Draag schoeisel dat bestaat uit natuurlijke materialen zoals leer en katoen.

 2 Bij een grotere afgifte van vocht zorg dan voor een extra paar schoenen ter afwisseling zodat het andere paar goed kan drogen.

 3 Maak de voeten na het wassen en het baden heel goed droog. 

 4 Er zijn crèmes en poeders in omloop die de voetschimmels en bacteriën doden zodat de voeten schoon blijven. Bij de ene persoon werkt dit middel beter en bij de ander dat middel,  probeer uit wat het beste werkt bij uw kind.

 5 Behandel de binnenzolen van de sandalen met azijn. Azijn dood de schimmels en bacteriën waardoor de geur ook neutraliseert. 

 6 Laat uw kind wanneer het kan op blote voeten lopen.

 7 Draag zo min mogelijk synthetisch schoeisel.

terug naar boven Terug naar vragenlijst
9.  Hoe onderhoud ik de schoenen van mijn kind?
  Elke schoen heeft voeding nodig om deze mooi te houden.

Suède en nubuck schoenen kunt u behandelen door ze met een water- en vuilafstotende spray in te spuiten. De spray gaat tijdens het lopen langzaam er weer vanaf. Het is de bedoeling dat u regelmatig (2 keer per week) de schoenen inspuit om ze mooi te houden.

Glad lederen schoenen behandelt u met neutraal schoensmeer. Neem een doek en smeer dit vet over de hele schoen, ook over de randen van de zool. Zo houdt u het leer en het rubber soepel. 1 keer per week herhalen om de schoenen mooi te houden.

Mocht de kleur vervagen dan kunt u met kleurstiften voor de suède schoenen en met kleurpoets voor de gladlederen schoenen de kleur weer ophalen. Laat de schoenpoets even intrekken voor het later uitwrijven met een zachte doek of borstel.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
10.  Heeft mijn kind een voetafwijking?
  Het is moeilijk om zelf te bepalen of uw kind een voetafwijking heeft. De voeten zijn namelijk verbonden met de benen en die weer met de heupen. Het kan best zijn dat er geen sprake is van een voetafwijking maar bijvoorbeeld wel van een heupafwijking. Mocht u twijfels hebben over de manier van lopen van uw kind en u zou dit graag eens willen bespreken, dan kunt u bij ons telefonisch een afspraak maken met onze basispodologe.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
11.  Wat als ik niet tevreden ben over de schoenen van mijn kind?
  Wij willen graag van u horen waar u ontevreden over bent. Het kan namelijk voorkomen dat een schoen een fabricagefout bevat. Sommige klachten zijn met een kleine aanpassing in of aan de schoen op te lossen.
 
Enkele tips:
Kinderen gaan heel anders met schoenen om dan volwassenen. De schoenen van kinderen zijn vanwege hun speelsheid namelijk veel meer aan slijtage onderhevig. Na ongeveer zes maanden zal ieder kind van boven de 3 jaar nieuwe schoenen nodig hebben. Soms zijn ze dan nog niet uit de oude schoenen gegroeid, maar is de schoen wel futloos geworden.

In de zomer spelen kinderen heel veel buiten. De glijbaan is dan een grote boosdoener voor slijtage op de hakken van de schoenen. Het steppen, fietsen, voetballen, knikkeren en vele andere buitenactiviteiten zorgen ook voor slijtage. De mate van slijtage is afhankelijk van het gebruik. Bij de ene schoen is het beter zichtbaar dan bij de andere schoen. Zo valt de slijtage sneller op bij zolen die uit twee kleuren bestaan. Belangrijk is dat een zool de eerste 3 maanden bij een normaal gebruik geen gaten mag vertonen. Veters breken weleens en dan kunt U een nieuw paar kopen. Klittenbanden kunnen op een gegeven moment ook niet meer plakken deze kunnen door een schoenmaker vervangen worden.

De bovenkant van de schoen is niet bestand tegen kruipen of slepen over de grond. Zelfs een kruipneus zal slijtage laten zien. Een gat in de neus van de schoen kan al ontstaan tijdens het speelkwartier op school wanneer de neus over de grond wordt gesleept bij bijvoorbeeld het remmen van de speelkar. Een tip is om voor het speelkwartier een speelschoen aan te schaffen.

In de winter zorgt het natte weer ervoor dat de schoenen wat meer spray en of vet kunnen gebruiken om waterafstotend te blijven. De zoolslijtage is in de winter over het algemeen minder zichtbaar vanwege de donkere zolen maar ook omdat er dan minder buiten wordt gespeeld. Uitzondering hierop zijn de laarzen waar een hakvorm onder is gezet. Daar bestaat de kans dat U nog een keertje nieuwe hakjes onder moet laten zetten.

Mocht u merken dat uw kind vanwege bepaalde slijtplekken scheef gaat lopen dan is het tijd om een schoenmaker in te schakelen die een hakje dan wel een stuk zool erop kan zetten.
terug naar boven Terug naar vragenlijst
Informatie

Ons adres

Dorpsstraat 117L
2712 AE Zoetermeer

telefoon:
079 341 94 78

Wij zijn geopend

dinsdag-vrijdag 09:30-17:30
zaterdag 09:30-17:00

Vrijdag Koopavond van Maart tot en met Oktober van 17:30 uur tot 20:00 uur.

Route

Grotere kaart weergeven
Google Maps

Partners